Met een app meer inzicht in de veredeling van orchideeën

Bij het veredelen van orchideeën is het essentieel om data op een centrale plek te verzamelen en te beheren.

Een grote kweker in Zuid-Holland levert dagelijks grote aantallen plant-met-pot combinaties aan duizenden supermarkten verspreid door Europa. Innoveren en doorontwikkelen zitten in het DNA van dit bedrijf. Door middel van veredeling wil de kweker steeds duurzamere orchideeën kweken. Green Digit realiseerde een app die het verzamelen en beheren van data vele malen makkelijker maakt.

Bij het veredelen van orchideeën selecteert de kweker twee planten met bepaalde gewenste eigenschappen. Deze worden gekruist en doorgekweekt. Vervolgens wordt nauwkeurig gekeken naar de kwaliteit van het nieuwe plantje. Wat is de kwaliteit van de wortels, takjes en/of het blad? Dit proces vraagt om nauwkeurige documentatie en het kunnen analyseren van data. Door een kwalitatief goede plant opnieuw te veredelen, ontstaan er op den duur planten die steeds duurzamer zijn en/of over meer gewenste eigenschappen beschikken.

Alle data op een centrale plek

Voorheen gebruikte de kweker Excel om data bij te houden en Google Drive om foto’s op te slaan. Het bleek niet ideaal om informatie op verschillende plekken te beheren. Met de app van Green Digit worden data en foto’s op een centrale plek beheerd. Zo kan de kweker eenvoudiger analyses maken en effectiever veredelen.

Van dataverzameling naar data-analyse

Op dit moment wordt de app uitsluitend ingezet voor dataverzameling. Daarmee is een mooie eerste stap gezet om te digitaliseren. Naarmate er meer data in het systeem wordt opgeslagen, kunnen er ook slimme analyses gemaakt worden. Daarmee is de kweker goed op weg om in de toekomst datagedreven te verbeteren

Andere klantverhalen

stekjes in de hand van de kweker

Grip op voorraadbeheer met QR-codes

Bij het kweken van planten komt een complexe administratie kijken. Green Digit ontwikkelde een app waarmee – via een QR-code – per partij planten data geregistreerd kan worden.

Op welke manier mogen we jou
helpen verbeteren?

Wil je eens vrijblijvend sparren over jouw uitdaging?
We denken graag met je mee!