Business Intelligence

Data omzetten naar stuurinformatie en stuurinformatie omzetten naar actie! Creëer overzicht en inzicht waar je kan verbeteren met krachtige dashboards. Maar daar laten wij het niet bij. Want de implementatie is net zo belangrijk zodat iedereen ermee kan werken en je aantoonbaar gaat verbeteren. 

Welk inzicht zou jij willen krijgen over jouw organisatie? Wij hebben de kennis en ervaring in huis om je te begeleiden om datagedreven te verbeteren.

"Green Digit is erg goed om complexe zaken snel te doorgronden en met nuttige oplossingen te komen die begrijpelijk zijn voor iedereen."
Jesper van Dijk - Bunnik Plants
Hoofd Planning & Business Intelligence

Waarom Business Intelligence?

Binnen elke organisatie worden dagelijks grote en kleine beslissingen gemaakt. Door beter inzicht te hebben in je prestaties worden er betere beslissingen genomen. Veel organisaties beschikken over een schat aan data. Wij zetten deze data om in stuurinformatie en helpen deze stuurinformatie te vertalen naar actie. Zo ben je niet meer afhankelijk van het ‘onderbuikgevoel’ maar ga je echt datagedreven verbeteren.  

Onze werkwijze

Green Digit combineert best-practices uit de bedrijfskunde, digitalisering en datascience om tot een eigen, unieke werkwijze te komen om datagedreven te verbeteren. We hanteren vier stappen om tot aantoonbare verbeteringen voor jouw organisatie te komen.

Inventariseren

We starten met een inventarisatie: wat is de strategie en doelstellingen van de organisatie? Waar staan jullie op dit moment met datagedreven werken? In diverse afstemmingsmomenten inventariseren en prioriteren we alle wensen en ideeën. 

Creëren

Soms is niet alle data voorhanden. Vaak scheelt het veel tijd en geld om (een deel van) werkzaamheden te digitaliseren. Een bijkomend voordeel: door te digitaliseren kan de gewenste data gecreëerd worden. In andere gevallen ontwikkelen we een eenvoudige registratietool om de gewenste data boven tafel te krijgen.

Verwerken

Data is overal. Alle relevante data brengen we samen in jullie eigen ‘data warehouse’. Dit is de basis van waar wij – door middel van diverse analyses – data vertalen naar bruikbare stuurinformatie. In samenwerking met de eindgebruikers verwerken we de stuurinformatie in overzichtelijke interactieve dashboards. 

Inzetten

Uiteindelijk moet data leiden tot inzicht, en inzicht tot actie! Dit betekent dat we jullie begeleiden om datagedreven werken te borgen in de organisatie. Waar nodig beginnen we samen een verbeterproject, waarbij we de data vertalen tot een concrete oplossing. Met als einddoel: concrete verbeteringen!

A.I.

Met AI gaan we nog een stapje verder. Door het toevoegen van machine learning algoritmes aan de beschikbare eigen data krijg je nog meer inzicht. Hiermee kun je verbanden zien die eerder niet opvielen, of een voorspelling maken wat er in de toekomst mogelijk gaat gebeuren.

Uit onze eigen klantenkring

Een rozenkweker beschikte over data wat betreft de afmetingen van rozen en de dikte van de steel. Met behulp van AI hebben we een model ontwikkeld dat het gewicht (in kg) van de roos berekent.

Nu weten de teeltspecialisten hoeveel kilogram productie ze waar in de kas hebben staan. Door de data te plotten op een plattegrond van de kas (zie ook de afbeelding links) wordt inzichtelijk op welke plekken er veel kg wordt geproduceerd en welke plekken achter blijven. Dat geeft weer mogelijkheden om bij te sturen en te verbeteren.

Op welke manier mogen we jou
helpen verbeteren?

Wil je eens vrijblijvend sparren over jouw uitdaging? We denken graag met je mee!