Procesoptimalisatie

Elk bedrijf heeft processen. En elk proces dient continu verbeterd te worden. Of het nu gaat om productieprocessen, of administratieve processen. Als je hier niet bezig bent met continu verbeteren is de kans zeer groot dat je flink tijd en geld verspilt. 

Welk proces zou jij willen verbeteren? Wij hebben de expertise in huis om de meest complexe processen te verbeteren. 

“Samenwerken met Green Digit heeft bij ons tot hele mooie aantoonbare resultaten geleid op het gebied van efficiënt en meer datagedreven werken.”
Machiel Roos - Lansigt Accountants
Partner

Professioneel & Persoonlijk

Binnen veel bedrijven ligt een enorme potentie om processen te verbeteren en daardoor efficiënter te gaan werken. Dat zijn de cases waar ons hart sneller van gaat kloppen. 

Bij elk verbetertraject gaan we samen met medewerkers uit jouw team aan de slag. Een gecertificeerde Lean Six Sigma Black Belt specialist van Green Digit neemt dit team mee aan de hand van de Lean Six Sigma methode.

Onze werkwijze

Green Digit hanteert de onderstaande vijf stappen om tot aantoonbare verbeteringen voor jouw organisatie te komen. Door jarenlange ervaring en door goed te luisteren weten we snel en deskundig vast te stellen met welke tools we dit specifieke verbeterproject kunnen aanpakken.

Definiëren

In deze eerste stap maken we inzichtelijk hoe het huidige proces eruit ziet. We formuleren de doelstelling en maken die meetbaar. Vanaf het begin betrekken we alle stakeholders om zoveel mogelijk draagvlak te creëren.

Meten

Vervolgens staan we stil bij de omvang van het probleem. Aan de hand van data stellen we vast hoe groot het probleem is. Dat noemen wij de baseline. 

Analyseren

In deze stap onderzoeken we wat de grootste oorzaak is van het probleem. Met een combinatie van brainstormen en statistische analyses komen we tot de hoofdoorzaak van het probleem.

Verbeteren

In deze stap bepalen we de optimale oplossing. Samen verkennen we alle mogelijkheden en tonen aan of een oplossing werkt of niet. Vaak kunnen we gelijk zelf ook de oplossing maken op het gebied van digitalisatie of business intelligence. Dat scheelt een hoop tijd en geld. 

Borgen

In deze laatste stap gaat het om het borgen van de oplossing. Hoe houden we de verbetering vast? Ook brengen we de impact van het project in kaart. Aantoonbaar resultaat is waar het om gaat!

Benieuwd naar de mogelijkheden
voor jouw organisatie?

Wil je eens vrijblijvend sparren over het verbeteren van jouw processen? We denken graag met je mee!