Nieuw: Volg de Lean Yellow Belt training van Green Digit!

incompany training

Wil jij met jouw team structureel aan de slag om interne processen te verbeteren? Mis je op dit moment de know-how om daar gedegen mee aan de slag te gaan? Wellicht kan de incompany Lean Yellow Belt training van Green Digit uitkomst bieden.

Wat is Lean werken?

Lean is een manier van werken waarbij continue verbetering van processen centraal staat. De focus ligt op het verminderen van verspilling en het creëren van waarde voor klanten.

Lean Yellow Belt: de basis van Lean werken

Er bestaan verschillende niveaus in de Lean methodiek, te beginnen bij de Lean Yellow Belt training. In deze training wordt de basis van de Lean-methode behandeld. Na het volgen van de training:

  • weet je wat Lean is en waar het vandaan komt;
  • ken je een aantal Lean technieken, waaronder 5S, Value Stream Mapping, Theory of Constraints en Root Cause Analyses;
  • ben je bekend met DMAIC, ofwel: de 5 fases van verbeteren;   
  • herken je de 8 typen van verspilling (TIMWOODS).

Toepassen in eigen werkveld

Doel van de Lean Yellow Belt training is om deze manier van werken te kunnen toepassen in het eigen werkveld. Om in de praktijk verspilling te herkennen en efficiënter te gaan werken. Wie deelneemt aan de training – bestaande uit 2 dagdelen – en vervolgens slaagt voor het examen ontvangt een officieel certificaat. Hèt bewijs dat je kunt deelnemen aan Lean projecten binnen jouw organisatie.

Eerste team gecertificeerd

Afgelopen juni rondde een team van vijf personen bij Bakkerij Visser de Lean Yellow Belt training met succes af. Zij zijn gestart met een eerste Lean-verbeterproject om broodverspilling tegen te gaan. Daarmee zet Bakkerij Visser mooie stappen om elke dag een beetje efficiënter te werken. 

Ben je geïnteresseerd in de Lean methode en zou jij ook met jouw team stappen willen zetten om verspilling tegen te gaan en efficiënter te gaan werken? Neem gerust contact met ons op!

Andere nieuwsberichten

Op welke manier mogen we jou
helpen verbeteren?

Wil je eens vrijblijvend sparren over jouw uitdaging?
We denken graag met je mee!